25 благословенних років... до цього місця допоміг нам Господь!

Семінарія Практичного Богослів’я  відсвяткувала 25-ту річницю 

25 років – це вже чверть століття! Саме стільки часу вже працює на ниві Господній Семінарія Практичного Богослів’я, що знаходиться в місті Коростені на Житомирщині.

Історія

Все розпочалось у 1991 році з приходом свободи віросповідання та проповіді Євангелії в колишній Радянський Союз. Потреба у підготовлених, освічених служителях була надзвичайно великою і, як відповідь на це, була заснована Біблійна Школа Святого Якова у місті Коростені. Вона стала першим Біблійним закладом в братерстві ХВЄ, що мала стаціонарну форму навчання. Згодом заклад отримав назву «Коростенський Біблійний коледж», а  на даний момент вже носить назву «Семінарія Практичного Богослів’я» (далі – СПБ).

Станом на  сьогодні СПБ має понад 360 випускників, більшість з яких активно задіяні в служінні помісних євангельських церков, як в Україні, так і за її межами. Географія служіння випускників СПБ вже сягнула не лише країн СНД,  а й країн Європи, Америки та Африки.

Святкування

З 23 по 25 вересня відбулись урочисті заходи, присвячені річниці СПБ.

На урочистому відкритті святкувань студенти, працівники та випускники СПБ щиро прославляли Господа, згадували студентські роки та слухали слова настанови від єпископа Володимира Брички, який закликав до вірності на шляху життя і служіння та підбадьорював не здаватись перед тимчасовими життєвими труднощами.

24 вересня відбувся семінар для випускників СПБ та служителів церков. Слухачі мали змогу почути цікаві лекції на різні теми. 2 різні погляди на життя та лідерство представив Марк Стайнфілд, відповідальний за освітній відділ в Євразії від Асамблеї П’ятидесятників Канади. Були цікавими також лекції Сніжани Григорович та Руслана Юзюка. 

Перерви в семінарі та вечори проходили у незабутній атмосфері спілкування, адже неможливо передати словами радість зустрічі та відчуття єдності, що панувало на святі. «Романтики» додало дружнє спілкування біля вогнища, пісні під гітару, щирі спогади та мрії.

А в неділю до святкувань приєдналась місцева Церква віри, надії, любові та деякі поважні гості. Співом на богослужінні служили група, сформована з числа випускників СПБ.

Словами привітань та настанови ділились як випускники, так і гості. Серед них – прозвучало вітання від навчальних закладів, таких як ТБС та КБІ, які були підкріплені подарунком для бібліотеки  Семінарії. А Президент Євангельської Теологічної Семінарії Василь Войтович приїхав особисто для того, щоб привітати і вручити подарунок СПБ на згадку про річницю.

Лунали подяки для всіх причетних до служіння СПБ, відбулась молитва за тих, хто очолює СПБ,  працює там  і викладає.

Урочисті заходи закінчились святковим обідом, після якого випускники відправились далі служити, студенти – навчатись, а працівники  та викладачі – продовжувати працю.

СПБ висловлює щиру подяку всім, хто протягом цих благословенних років був поряд з нами, як в радісні, так і складні часи і з оптимізмом дивиться в майбутнє – адже «до цього місця допоміг нам Господь» (1Сам.7:12), Який і благословив працю Семінарії.

Подальша праця та співпраця

А для тих, хто цікавиться Біблійним навчанням, СПБ пропонує можливість навчатись на таких програмах:

  • Стаціонарна програма «Бакалавр богослів’я та церковного служіння»
  • Стаціонарна 6-місячна програма духовного учнівства та лідерства «Час для Ісуса» - початок навчання 17 жовтня, є можливість приєднатись!
  • Заочна програма «Бакалавр богослів’я та церковного служіння» (найближча сесія 14-18 листопада, викладатиме Марвін Дайна з Канади, предмети – «Пасторське богослів’я» та «Християнська етика»)
  • Заочна програма «Школа сімейного консультування» (найближча сесія з 31 жовтня  по 3 листопада), викладатиме В.П. Куриленко
  • Заочна програма «Дитячо – підліткове служіння»
  • Підліткова Біблійна Школа КРОК – для юних студентів віком 14-16 років під час зимових канікул

Більше інформації про навчання в СПБ – на веб-сайті www.korosten-bc.org.ua

Прес-служба СПБ